Overnachten | Workshops | Landwinkel
Contact

Over ons

In Drenthe
Over ons

Een biologisch melkveebedrijf met een ambachtelijke zuivelbereiding en kaas makerij. 

De Familie Veneman

Met veel kennis, zorg en liefde verzorgen wij onze koeien, ze genieten dagelijks van de ruimte in de grote ligboxenstal waar ze heerlijk los kunnen lopen. De stal is van alle gemakken voorzien, ze hebben de ruimte om lekker te liggen, te eten en te herkauwen. Tussendoor nemen ze een heerlijke massage van de borstels, want alleen blije koeien zorgen voor de allerlekkerste melk!

De melkrobot zorgt ervoor dat de koeien elk moment van de dag gemolken kunnen worden en daarnaast krijgen ze de hele dag door vers voer aangeleverd door onze voerrobot. En mogen onze koeien van april tot en met begin november heerlijk naar buiten.

Han en onze medewerkers Dennis en Kees verzorgen de koeien en het land.

Ingmar heeft de zuivelbereiding en de kaasmakerij onder haar hoede met onze medewerksters Simone en Melanie.

Sinds juli 2016 zijn wij begonnen met het produceren van zuivelproducten van onze eigen koeienmelk. Hoe? Door een zo puur mogelijk product te maken.
Wij willen een gezond, eerlijk en dagvers product aanbieden wat boordevol zit met de juiste vitamines, mineralen en wat rechtstreeks bij de boer geproduceerd wordt. En dat proef je!

In onze melktap kan je zelf je eigen verse rauwe melk tappen, en vind je onze heerlijke zuivel en kaas in de apparaten. Zie het tabblad Melktap voor meer informatie.

De kaas wordt gemaakt door Simone, we maken van onze verse melk veel verschillende soorten kazen. De kazen worden gemaakt van gethermiseerde melk en daarnaast gebruiken wij vegetarisch stremsel bij de bereiding van onze producten. Na de bereiding gaan de kazen twee dagen in een pekelbad en daarna mogen ze verder rijpen in de koelcel.

In onze winkel in Stadskanaal verkopen wij onze ambachtelijke zuivel en kaas, daarnaast hebben we ook een geheel biologisch assortiment aan groente, fruit en droogwaren. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten, wij zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:30 uur geopend.

De Venehoeve SINDS 1965
Sinds juli 2016 maken wij onze heerlijke ambachtelijke zuivelproducten van onze eigen melk

MelktapZelf verse boerderijmelk tappen